Dokumentärfilm om Fotrally 2014

Maratonmarschen visas lite då och då SVT Play

Filmaren Robert Agius, prisbelönt med Kristallen, har satt igång arbetet med "Maratonmarchen – en vaken mardröm", en dokumentär om mänsklig motivation och drivkraft.
Filmteamet kommer följa några av deltagarna lite närmare före och under loppet, men hela loppet kommer filmas från starten i Rålambshovsparken tills det att vinnaren är korad.
För den som någon gång drömt om att vara med i en film är detta ett gyllene tillfälle.För de som struntar i sådant kan det ändå vara bra att ha bildbevis på att man faktiskt gjort ett Fotrally. För visst är det så att otroliga prestationer görs av många deltagare, inte bara bland de som är kvar till slutstriden.

Planen är att göra en entimmes-version som skall visas i SVT och en lite längre ämnad för dokumentärfilmsfestivaler och liknande. Roberts drivkraft är att fånga det som driver människor att göra något liknande, att utsätta sig för massivt obehag och att dessutom betala för det. I en kultur som fostrar oss att få maximal vinst på effektivaste sätt är det förstås intressant att försöka förstå människor som gör det motsatta.

Filmen skall försöka svara på den ständigt återkommande frågan – Varför?
Varför betalar man pengar för att gå tills man ger upp av trötthet och smärta?
Vad är det man får tillbaks?

Fotrally IK

All rights reserved ©

Website made by

CJ & HJ

Följ oss i sociala medier

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube