MM21 inställt

Efter att Maratonmarschen 2020 ställdes in har vi varit många som hoppats på att få deltaga i Maratonmarschen 2021. Nu har Fotrally IK:s styrelse kommit fram till att vi inte kan vänta längre med beslutet om sommarens tävling. Den situation som vi fortfarande befinner oss i gör att vi inte ser det som möjligt att arrangera Maratonmarschen i sommar. Tillsammans med tävlingsledningen har styrelsen övervägt att flytta tävlingen till i höst. Men inte ens då kan vi vara säkra på att det är möjligt. Dessutom känner vi att Maratonmarschen hör ihop med ljusa sommarnätter och inte mörka höstnätter. Beslutet har därmed blivit att inte arrangera Maratonmarschen 2021. Vi beklagar verkligen detta.

Detta kommer att gälla för de deltagare som är anmälda till Maratonmarschen 2021:
De deltagare som så önskar kan överföra sin startplats till 2022. Detta utan att behöva hänga på låset och anmäla sig när anmälan öppnar på nytt. De deltagare som väljer detta alternativ behöver inte göra något. Arrangörens önskemål är att de flesta väljer detta alternativ. De deltagare som inte önskar överföra sin startplats till 2022 skall kontakta Fotrally IK enligt instruktioner i kommande mejl.

Då Fotrally IK inte har något vinstintresse utan alla intäkter går tillbaka till arrangerandet av Maratonmarschen så är förhoppningen att hela deltagaravgiften skall kunna betalas tillbaka. För de som väljer att föra över sin startplats till 2022 vill vi göra en reservation om att det ev kan bli aktuellt med en liten extra avgift om deltagaravgiften behöver höjas till 2022.

I dagarna har de olika rundorna kring Mariefred börjat provgås. Vi räknar med att välja ut fyra rundor före sommaren.

För att vi inte skall bli helt utan Maratonmarschen två somrar i rad kommer en virtuell variant att arrangeras med samma starttid som Maratonmarschen skulle haft. Vi återkommer med detaljer om detta.


Anmälan för MM21 har nu stängt igen


Nytt koncept för MM22

Sedan 2015 har Fotrally/Marathonmarschen gått runt Mälaren. 2021 testar vi ett nytt koncept med en gemensam start- och supportzon i Mariefred. Fyra olika sextimmars-varv kommer att väljas ut och presenteras i förväg. Efter 24 timmar börjar vi om med varv 1, eventuellt i motsatt riktning. I övrigt följer tävlingen samma förutsättningar och sedvanliga Fotrallyregler som tidigare.

Vi ser flera fördelar med denna förändring. Det omfattande arbetet med att lasta i och ur alla väskor vid supportzonerna behövs inte längre. Detta eliminerar risken att väskorna inte hinner placeras ut i nummerordning och deltagarna vet var deras väskor ligger. Support och övriga intresserade kan följa tävlingen på ett ställe utan att behöva köra runt Mälaren. Deltagare som brutit kan stanna kvar och följa tävlingen på plats om de vill. Det blir lättare att byta funktionärer när allt sker på samma ställe. Vi slipper korsa vägar i och kring Stockholm.

//Fotrally IKs styrelse.


Intresseanmälan till Maratonmarschen 2021

Tävlingen startar på Fredag efter midsommar, alltså den 2 juli 2021, klockan 21.00, från okänd plats vid Mariefred och det finns plats för 250 deltagare.  Avgiften är 850:- per deltagare och då ingår supporten.

Efter att du skickat din intresseanmälan får du ett bekräftelse mejl där bg/pg-nummer finns med. När inbetalningen registrerats blir din anmälan komplett och du läggs upp som deltagare inom någon vecka. Inbetalningen skall ske inom 14 dagar från det att du inkommit med din intresseanmälan annars tar vi bort anmälan och ger din plats till någon annan.

Du måste vara myndig för att få delta.

Tävlingsledningen kan besluta om en deltagares målgång om det bedöms vara nödvändigt för deltagarens och/eller tävlingens säkerhet, eller med annan hänvisning till tävlingens regler. Deras beslut kan inte överklagas och ska heller inte ifrågasättas.

 

Vi har tagit bort möjligheten till återbetalning om du bara vill hoppa av. Känner du dig osäker pga en gammal skada eller liknande  rekommenderar vi att du tittar närmare på en "Startklar" försäkring för ca 150:- vilket du kan läsa mer om här www.startklar.nu

Fram till den 1:a Maj går det att byta bort sin plats men Fotrally IK tar ut en avgift om 350:- för att hantera detta. Bytet meddelas oss med komplett info om den nya deltagaren.

Om du inte fått en bekräftelse10minuter efter du anmält dig så ska du skicka ett mail till anmalan@fotrally.se. Anledningen till att mail inte kommer fram är att vi får in för många anmälningar för snabbt, mailservern räknar då en anmälan som spam och slutar skicka ut bekräftelsen.

Detta gäller enbart om deltagaren av någon anledning inte vill delta, INTE om vi som arrangör ställer in tävlingen.

Antal platser kvar till 2022

0

Mästarens tips

  1. Förbered dig på tempoväxling.
  2. Om du inte har support, organisera din packning noga.
  3. Om du är löpare och inte gått långt tidigare: fötterna gör ont på nya ställen.
  4. Hitta din personliga mat-strategi.
  5. Hitta din personliga sko-strategi.

// Richard Andersson - vinnare 2017-18

Fler tips från mästarna >

Vill du hjälpa till?

Det är fantastiskt att uppleva en gryning på en öde landsväg i sommarfärger.
Varför inte hänga med nästa sommar som funktionär?

Läs mer om att bli funktionär

Fotrally IK

All rights reserved ©

Website made by

CJ & HJ

Följ oss i sociala medier

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube