Nytt koncept för MM22

Sedan 2015 har Fotrally/Marathonmarschen gått runt Mälaren. 2020, 2021, 2022 testar vi ett nytt koncept med en gemensam start- och supportzon i Mariefred. Fyra olika sextimmars-varv kommer att väljas ut och presenteras i förväg. Efter 24 timmar börjar vi om med varv 1, eventuellt i motsatt riktning. I övrigt följer tävlingen samma förutsättningar och sedvanliga Fotrallyregler som tidigare.

Vi ser flera fördelar med denna förändring. Det omfattande arbetet med att lasta i och ur alla väskor vid supportzonerna behövs inte längre. Detta eliminerar risken att väskorna inte hinner placeras ut i nummerordning och deltagarna vet var deras väskor ligger. Support och övriga intresserade kan följa tävlingen på ett ställe utan att behöva köra runt Mälaren. Deltagare som brutit kan stanna kvar och följa tävlingen på plats om de vill. Det blir lättare att byta funktionärer när allt sker på samma ställe. Vi slipper korsa vägar i och kring Stockholm.

//Fotrally IKs styrelse.


Information om Mariefred

Mariefred ligger vid Mälaren, 70km väster om Stockholm. För att ta sig dit med bil så åker man E20 och följer skyltarna. Med tåg hoppar man av vid station "Läggesta". Läggesta ligger 3-4km från Mariefred och 5km från start området. Start, supportzon och tävlingsstab kommer vara förlagda till Mariefreds skjutbana (Mariefred-Kärnbo Skytteförening) (59.27112, 17.22513). Vi ska se till att ha egen buss som åker fram och tillbaka mellan stationen och startområdet.

Karta över Mariefred

Information om startplats och supportzonen

Startområdet kommer alltså även vara supportzon och vi kommer att använda flera olika 30km slingor. Det vi vet för tillfället är att vi kommer att använda minst 4 olika slingor och det är inte klara ännu. Vi går ut med mer info när vi har rekat alla förslag lite mer noggrant. För att komma till området från Mariefred åker man Stallarholmsvägen och svänger av höger, vi kommer ha skyltar.

Karta över Startområdet

Tips på boende i Mariefred

Finns även boende i Åkers Styckebruk (11 km från Mariefred) och i Stallarholmen (12 km från Mariefred).

Ställplatser 

Ställplats Solvändan ca: 500 meter från tävlingscentrum
Ställplats Rosenberg 2 ca: 1500 meter från tävlingscentrum

Mariefred

Information om rutten


Information kommer

 

Karta över de första dygnen

Etapp - Hedlandet
Fredag 21.00 - Lördag 03.00
Mariefred - Hedlandet - Mariefred

Etapp - Stallarholmen
Lördag 03.00 - 09.00
Mariefred - Stallarholmen - Mariefred

Etapp - Grundbro
Lördag 09.00 - 15.00
Mariefred - Grundbro - Mariefred

Etapp - ej klar
Lördag 15.00 - 21.00
Mariefred - Mariefred

Fotrally IK

All rights reserved ©

Website made by

CJ & HJ

Följ oss i sociala medier

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube